yeryüzü
Yönetici
Değerli scanfan ve yeryüzü dostlar çok değerli ve önemli bir bölümü devam ettiriyorsunuz ben ay olarak kontrol ettim.2015 mart ve nisan aylarında maalesef resimlerin çoğu silinmiş durumdadır.Elinizde resimler mevcut ise bunların o aya ait bölümün altına bir link şeklinde toplu olarak eklerseniz hem zaman ve emekleriniz boşa olmaz hemde ilerde birisine belki bir faydası olur.
Scanfan senin sadece bazı sayfalarında çok az bir resminde sorun vardı.Sorunda genelde resim direkt açılmıyor yani sayfa da görülmüyor ama farklı kaydetle ulaşılıyordu.Daha çok yeryüzünün sayfalarında sıkıntı var.Bir örnek
http://www.cizgidiyari.com/forum/di...biyat-takvimi-16-nisan-2015-a.html#post400821
Ayrıca mümtaz arıkanları ay olarak dosya şekline getirirsen emin ol harika olur.Hatta tarihte bugün diye ayrı bir başlıkta 12 ay şeklinde bölüm açarsan çok güzel bir bölüm olur.Böylece 12 aylık mümtaz arıkan arşivi görsel olarak cbr dosyası şeklinde arşivlenmiş olur.
Seyyar Bellek başlıklı anekdota düzeltme.
Bahsi geçen Abdul Kasım İsmail gerçekte Ebul Kasım İsmail bin Abbad'dır. Babası Büveyhoğulları devletinin vezirliği görevinde bulunmuş bir devlet adamıdır. Kendisi de ilk eğitimini babasından alıp devrin meşhur alimlerinin ders halkalarına katılmış; dil, tarih, kelam, hadis, edebiyat gibi çeşitli ilimlerde söz sahibi olmuştur. Büveyhoğulları devletinin veziriazamlık görevini ölene kadar 18 yıl boyunca sürdürmüştür.
Geniş bir ilme sahip olduğu gibi geniş bir kütüphaneye de sahiptir. Şu alıntıda daha net görülecektir ki kütüphanesi gezici bir kütüphane değildir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Resim kaybolursa diye özet:
Samanoğlu devleti hükümdarı Sahib bin Abbad'ı horasan valisi olması için davet eder, Sahib bin Abbad da kitaplarının çokluğundan, bunların taşınma külfetinden dem vurarak teklifi reddeder.
Görüldüğü üzere yanında develerle kitap taşımamakta, kitaplarının çokluğunu bir benzetme ile ifade etmektedir. Yanlış anlaşılma durumunun bu benzetmeden ve benzetmenin diğer dillere aktarılırken oluştuğuna kanaat getiriyorum. Eduardo Galeano Ve Günler Yürümeye Başladı kitabına aldığı bu anekdot ile yanlışın yayılmasına katkıda bulunmuştur. Başkalarının yanlışı nasıl çoğalttığına dair bir-iki örnek vereyim:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Kitapların sayısı 117 binden 170 bine çıktı ve develer harf sırasına göre yürütmek yetmedi, sırayı bozmasınlar diye eğitildi.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Burada kitapların sayısı 177 bine çıktı. Develer halen eğitimli.
İnternette doğru ya da yanlış bir bilginin nasıl hızla ve çeşitli mecralarda yayıldığına dair güzel bir örnek oldu benim için. Umarım günler yürümeye devam eder ve dostlarımızın eklemeleri veya çıkarmaları ile güzel bilgilere erişiriz.
Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın dostlar, keyifli vakitler diliyorum herkese...