26 Aralık Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,484
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=I1lqm5g4RsA
tuyetreyw37645326_111_Kopya.jpg

IMG_20151219_081122.jpg

0_252ertertrre_49.jpg

0_252ertertrre_50.jpg

209_agorrte45r_kl_73.jpg

210_agorrte45r_kl_73.jpg

211_agorrte45r_kl_73.jpg

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

38 "Santee Sioux" Kızılderilisinin topluca idam edilmesi, Amerika'nın en büyük toplu infazıdır. Emri bizzat "Abraham Lincoln" vermişti. Olay 1862 yılındaki "Dakota Savaşı" sırasında gerçekleşti. Lincoln, topraklarını korumaktan başka bir şey yapmayan bu insanları affetmeyi kabul etmemişti. O zaman bir yıldır ABD başkanıydı ve af yetkisi vardı.

Lincoln_Santeeleri_idam_ediyor.jpg

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,464
21,306

38 "Santee Sioux" Kızılderilisinin topluca idam edilmesi, Amerika'nın en büyük toplu infazıdır. Emri bizzat "Abraham Lincoln" vermişti. Olay 1862 yılındaki "Dakota Savaşı" sırasında gerçekleşti. Lincoln, topraklarını korumaktan başka bir şey yapmayan bu insanları affetmeyi kabul etmemişti. O zaman bir yıldır ABD başkanıydı ve af yetkisi vardı.

Lincoln_Santeeleri_idam_ediyor.jpg

www.youtube.com/watch?v=RzpRU347BDU

Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
26,129
ordu-turkey
5 gün sonra yılın sonuna geliyoruz.Tekrar hatırlatayım her ikinizden de bunları bir dosya yapmanızı rica edeceğim.Resimler eski ayların yok olmuşlar.Bu tip çalışmalar yok olmamalı.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907
5 gün sonra yılın sonuna geliyoruz.Tekrar hatırlatayım her ikinizden de bunları bir dosya yapmanızı rica edeceğim.Resimler eski ayların yok olmuşlar.Bu tip çalışmalar yok olmamalı.

Sevgili "Serdary67" üstadım. "Arıkan Günlükleri"ni 20 Nisan 2014'ten beri günü gününe ben yüklüyorum. Ancak bunlar nasıl olsa Çizgi Diyarı'nda artık mevcut diye orijinallerini saklamamıştım. Sizin uyarınız üzerine birkaç aydır atmıyor ve bir klasörde arşivliyorum (tamamı bittiğinde 6 aylık arşiv klasörde olacak). Bunlar tek tek sayfa olarak da değerliler, ancak bunlara eklenen yorumlar ve fotoğraflar günlükleri daha da değerli hale getiriyor. Bu nedenle sayfayı olduğu gibi yedeklemek daha mantıklı olacaktı. Bu yüzden ben de tüm sayfayı ara sıra da "İnternet Archive" (Wayback Machine)'e yedekliyorum. Bir de sayfalar Yandex'in "Kayıtlı Kopya"sında veya Google'ın "önbelleği"nde mevcut olabiliyor (bazen olmuyor). Eksik sayfaları bu mecralardan tamamlayabiliriz (Bugünkü "Günler Yürüyor"u biraz önce bu mecraya yedekledim, göz atabilirsiniz)

WAYBACKMACh_rnek.jpg

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,484
hiçbiryerde :)
Ben de silinen resimleri tekrar yüklerim zaman içinde ve 10 Mart 2015'te başladığımız güne kadar (Arıkan günlükleri için 20 Nisan) devam edip döngüyü tamamlarız diye düşünüyorum. Sonrasında da farklı fikirlere açığız diyelim:)...

Son düzenleme:

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
O7RVW4.jpg

"Babür", daha doğrusu "bebr", sözüğünün anlamı "kaplan" olduğu doğrudur, lakin kökeni Arapça değil, Farsca'dır. Arapçası "nimr"'dir. En azından klasik düzeyde, ve dahi (kanımca) Babür'ün zamanında.
Modern Arapça'da muğlaklık var, bazı Arap ülkelerinde de kaplana "bebr" diyorlar, "nimr"i ise "pars" için kullanıyorlar.
Lehcelerde durum daha da karışık, diğer kedigiller de eklendiğinde iş tam çıkmaza dönüyor...