08 Eylül Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,486
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=9YpBoicNGKA
Suspus oldu sazendeler bu gece.
Hazırlan, fırtına kopmak üzere.
Kalbime tünemiş kuşlar uçuştu.
Cam kırığı gibi doldun içime.

Eski bir madende göçük gibiyim.
Toprağın altında kalabilirim.
Kim vurduya gitmesin, aşkıma ses ver.
Uçarı değilim, kadir bilirim.
Kim vurduya gitmesin, aşkıma ses ver.
Uçarı değilim. kadir bilirim.

Yaban inciri, yalıçapkınım,
Örtbas etme aşkını.
Çobanaldatan, çit sarmaşığım,
Sar bana kollarını.
Yaban inciri, yalıçapkınım.
Örtbas etme aşkını.
Çobanaldatan, çit sarmaşığım,
Sar bana kollarını.

rtr5454rerf5_7.jpg

rtr5454rerf5_47.jpg

rtr5454rerf5_48.jpg

Image00005retr45_79.jpg

Image00005retr45_80.jpg

Image00005retr45_81.jpg

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

"Jean-Luc Godard"ın 1960'ta çektiği kült film, "Yeni Dalga" akımının baş yapıtlarından "À bout de souffle" (Breathless, bizde "Serseri Aşıklar" adıyla gösterildi) filminde "Jean-Paul Belmondo" ile oynayan İsveç asıllı Amerikalı aktris "Jean Seberg" 1979'da bugün Paris'te arabasında ölü bulunmuştu (Arıkan'ın günlüğünden devam ediyorum). Ölümünden FBI'ın sorumlu olduğu söylentileri çıktı. Vatandaşlık hakları için bazı azınlık gruplarına para yardımları yapıyordu. Benim en sevdiğim filmlerinden biri de 1958 yapımı, "Françoise Sagan"ın aynı adlı romanından uyarlanan "Bonjour tristesse" idi (Günaydın Hüzün). Ben onu hep İsveçli veya Fransız sanıyordum, Amerikalı olduğunu çok sonradan öğrendim. Bu arada "Breathless"ın sonradan yeni çevrimi yapıldı, "Richard Gere" ve "Valérie Kaprisky"nin oynadğı bu yeni versiyon bizde "Nefes Nefese" adıyla gösterildi.

Seberg.jpg

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,486
hiçbiryerde :)
Nefes Nefese filmini sinemalara geldiğinde
izlemiştim. Yıllar sonra da a bout de souffle'yi...
İkisi de biraz "underground"du, "punk"tı,
heyecan ve hüzün doluydu...

Son düzenleme:

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
Jean Seberg, zamanında siyahilerin haklarını savunan "Kara Panter Hareketi" (BPP)'ni desteklediği için bizzat J. Edgar Hoover tarafından FBI'in özel birimi CoİnterPro eliyle yürütülen bir karalama kampanyasına hedef olmuştu: Hamileliği sırasında kasten çocuğun BPP'nin bir liderinin çocuğu olduğu yalan haberi yayıldı; bunun etkisiyle yedi aylıkken erken doğum yaptı, çocuk iki gün sonra öldü. Çocuk beyazdı, yani kampanyanın iftira olduğu çabuk anlaşılmıstı, ama Seberg bu kayıp travmasını hiç yenemedi, bir kaç defa doğumun yıldönümünde intihara teşebbüs etti, sonunda da intihar etti (tek tük öldürüldü diyenler olsa da)

Seberg'in "etkisizleştirilmesi" ("neutralised") gerektiğini ve bunun yöntemini yazan rapor:
rVkMoP.jpg

Son düzenleme:

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,261
9,924
Bir bilgi de benden gelsin arkadaşlar.

"Fatoş" olarak bildiğimiz Blondie'nin ilk bantları 1930 yılının 8 eylül tarihinde yayınlanmış :)

mE3BnV.png