06 Eylül Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,488
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=vjZnkS9aT94
rtr5454rerf5_5.jpg

rtr5454rerf5_43.jpg

rtr5454rerf5_44.jpg

Image00005retr45_73.jpg

Image00005retr45_74.jpg

Image00005retr45_75.jpg

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

Arıkan'ın yukarıdaki günlüğünde bahsettiği dünyanın ilk denizaltısı Amerikan "Kaplumbağa"nın Groton, Connecticut'taki "denizaltı müzesi"nde bulunan kesitli replikası (ve başka bir replika) ile içini gösterir şema. Aracın aslı ortada olmadığından, çizimlerden yola çıkılarak çeşitli deniz müzelerinde birbirinden biraz farklı modeller yapılmış. Replikalardan biri de İngiltere'de bir müzeden (sağ altta).

Araç "Amerikan Devrimi" sırasında kullanıldığına göre mutlaka "Çelik Blek", "Swing" ve benzeri çizgi romanlara da konu olmuş olmalı. Konunun uzmanı olan arkadaşlarımız, şayet varsa bununla ilgili sayfaları burada paylaşabilirler belki.

turtle_i_kesit_horz_vert.jpg

New York'ta yaşayan Philip "Duke" Riley adındaki bir "dövme" sanatçısı, iki arkadaşıyla birlikte 2007 yılında sanatıyla ilgili bir proje kapsamında meşhur "Turtle" denizaltısının bir replikasını yapmışlar. Brooklyn'de bir dokta demirli "Queen Mary 2" transatlantiğinin gövdesinde sanatını icra etmeye kalkmış, ama kısa sürede polisle başı belaya girmiş. İki arkadaşından biri de 1775'te aracı ilk tasarlayan David Bushnell'in soyundan geldiğini ileri sürüyormuş.

Quenn_Mary_Turtle.jpg

Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,253
54,352
Kendi Koltuğunda
Teşekkürler arkadaşlar günün analm ve bilgiler ışığı için hele ahçı hikayeside müthişti.Hatta bu denizaltıları scanfan üstadımızın dediği gibi çizgi romanlarda işlenmiştir.Herkese günaydınlar iyi pazarlar.

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,653
22,389
Adana
GÜZEL PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ SCANFAN VE SEVGİLİ YERYÜZÜ...
BAHSİ GEÇEN TURTLE FIÇI DENİZALTI, TEKSAS CEYLAN YAYINLARI, 2. SERİ, 045 SAYILI ÇİZGİ ROMANIN KAPAĞINDA DA GÖRÜLMEKTEDİR. BU SAYIYI TARAYIP, BİZLERLE PAYLAŞAN SEVGİLİ PROFESÖR ÜSTEDIMIZA DA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM... İLGİLİ SAYININ KAPAĞI AŞAĞIDADIR...

Teksas_2_Seri_045_001.jpg

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,653
22,389
Adana
LUCİANO PAVAROTTİ ÜSTADI DA ANMADAN GEÇMEYELİM...

Pavarotti her yıl düzenli olarak Modena'da yapılan "Pavarotti ve arkadaşları" adındaki yardım konserlerinde sunuculuk yapmıştır. Bu konserlerde Andrea Bocelli, Jon Bon Jovi, Bryan Adams, Bono, James Brown, Mariah Carey, Eric Clapton, Sheryl Crow, Céline Dion, Anastacia, Elton John, Deep Purple, Meat Loaf, Queen, George Michael, Sting ve Spice Girls gibi müzik endüstrisinin her alanından katılan şarkıcılar Birleşmiş Milletler organizasyonları için para toplamışlardır. Bu yardımlar Bosna, Guatemala, Kosova ve Irak'taki savaş mağdurları ve aileleri için kullanılmıştır.

BBC Music Magazine; Nisan 1998'de, Bosna'ya yardım konserlerinde söylediği şu sözleri yayınlamıştır:

Ben politikacı değilim, ben bir müzisyenim. İnsanların keyiflerini yerine getirecek ve onları yeniden hayata döndürecek bir yer verme telaşındayım. Birinin ruhunu canlandırmak zorundaysanız, ona o ruhu verin. O zaman her şeyi yapmış olursunuz...

Pavarotti'nin, Giacomo Puccini'nin Turandot operasının belki de en ünlü aryası olan Nessun Dorna'yı yorumlayışı aşağıdaki videodadır...

www.youtube.com/watch?v=QtlgzFKWZKE

Moderatör tarafında düzenlendi:

ahmet akyol

Onursal Üye
18 Ocak 2016
654
2,565
İzmir
Her sabah zevkle takip ediyorum güne başlamadan :) teşekkürler sevgili dostlar....Eski takvim kültürünü yaşattığınız için :)