Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
17 Ağustos Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi
17 ağustos benim için deprem demek hayatımın belki dönüm noktası beni istanbuldan koparan gecenin 3.05 de yataktan atan o dalga ile benim hayatımı altüst eden bir takvim yaprağı.Ve rabbim kimseyi depremle sınamasın çünkü yarattığı travma çok ama çok büyük.
Allah 17 Ağustos Depremi gibi bir acıyı bir daha yaşatmasın...
Eşim ücretsiz izin almış çocuklarla birlikte Kastamonu'ya gitmişti. Ben çalışmak zorunda olduğum için Antalya'da bulunuyordum.
Sabah kalkınca televizyonda gördüm. Bütün kanallar "korkunç deprem", "büyük felaket" diye bağırıyordu. Ne cep telefonu, ne de sabit telefon çalışıyordu. Yarım saat kadar depremin nerede olduğunu öğrenemedim. Kafayı yiyordum...
Depremin, ailemin bulunduğu yerde olmadığını öğrendiğimde de rahatlayamadım. Çünkü aynı fay hattının üzerinde ve çok uzak olmayan bir bölgedeydiler. Sürekli "artçı depremler"den bahsediliyordu. Dayanamadım, ailemi almak için, adeta uçarak memlekete koştum. Yolda 180 km.nin altına hiç inmedim. Zaten ortalarda kimsecikler yoktu. Polatlı'da benzin ve su almak için durduğumda, orada bile hasar olduğunu gördüm. Marketler, yerlere inen rafları düzeltiyordu...
Ben, ailemden kimseye bir zarar gelmediği halde o günleri böyle kâbus gibi hatırlıyorsam, gerisini siz düşünün... Allah, yaşamını kaybedenlere rahmet eylesin ve o günleri tekrar yaşatmasın...
17 Ağustos 1999'da TSM ses sanatçısı,bestekar ve koro şefi Ziya
Taşkent de ölmüştü.Depremde,eşi,tek kızı ve torunu da ölmüştü.Deprem
sırasında evde olmayan damadı ölümden kurtulmuştu.Allah rahmet eylesin..
Türkiye'min en acı 45 saniyesi "17 Ağustos 1999 "
Allah ülkeme ve dünyada hiç bir millete bu acıyı yaşatmasın...
Bu elim hadisede hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyorum...