Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
22 Temmuz Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi
Gloria STEINEM (d. 1936)
Gloria Steinem ileri gelen Amerika’lı yazarlardan biridir. 1961 den bu yana,
Esquire, Life, Harper's, Vogue, Glamour, N. Y. Times, McCalIs, Ladies Home
Dergisi gibi ünlü yayınlarda yazılar yazmıştır. 1968-70'de ise. Look Dergi-
sinde çalışmıştır. 1964 - 65 yılları arasında, ünlü bir haftalık televizyon prog-
ramı olan -İşte Bu Hafta- adlı programın yazarlığını yapmıştır. Yine. 1968 den
bu yana. «New York- adlı dergide yardımcı editör olarak çalışmıştır. 1972'de
-Ms.» dergisinin yayın hayatına başlamasına yardım etmiştir. Bu dergi. Ka-
dın Hakları Hareketinin resmî olmayan organıdır. Steinem, derginin editö-
rü olmuştur.
Gloria Steinem, sosyal çalışmalarıyla da tanınır : Şiddet Gözetmeyen Öğ-
renciler Koordinasyon Komitesinin. Kadın Hakları Hareketinin, Guild Yazar-
lığı Derneğinin. PEN Kulübünün üyesi olarak faal hizmetlerde bulunmuştur.
Steinem’in Onbin Hindistan (1957) ve Plaj Kitabı (1963) adlı eserleri de
vardır.
(Ara Güler)
Sergi kitabından alınmış olan bu biyografi notları bizzat fotoğraf sanatçısı Ara Güler tarafından ya fotoğrafı çektiği tahrihte, ya da sergiyi açtığı tarihte (1975) yazılmış olmalı. Çünkü anlaşılacağı gibi güncel değiller. İmlâsına dokunulmadan aktarıldı.
İnternette ünlü masal "Fareli Köyün Kavalcısı"nı ("Pied Piper of Hamelin") betimleyen sayısız resim var, ama İskoçya'da yapılmış aşağıdaki tablo çok etkileyici geldi bana. Bu masala gönderme yapan çizgi romanlardan sizin aklınıza gelen var mı? Meselâ Walt Disney maceralarından (özellikle Avrupa'da çizilenlerden) mutlaka vardır diye düşünüyorum, ama uzun süredir el sürmediğim için hangileri olduğunu şimdi bilemiyorum.
Edit: Kendi sorumu kısmen kendim cevaplıyorum (aslında çizgi roman sormuştum). Aşağıda masalın Walt Disney tarafından 1933'te yapılmış çizgi filmi. Walt Disney-The Pied Piper (1933)
Gördüğüm Fareli Köyün Kavalcısı hikayesi uyarlamaları arasında benim gibi sevgili Abartman dostumuzun da aklına gelecek ilk eser herhalde Caza'nın "The Flute Player" hikayesi olacaktır.