23 Nisan Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,491
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=tNE_rVmUFjM

23n.jpg

image.jpg

23a.jpg

img091a.jpg

Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,006
545,756
" Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi " de ilginçmiş:)

İstanbul Oyuncak Müzesi'nin açılışını ve Eurovision Şarkı Yarışması'nı anmış ama
23 Nisan Çocuk Ve Egemenlik Bayramı'nı anmaya değer bulmamış

Takvim, günleri yürütüyor da,
Kendisinin de yürümesi lazım gibi geliyor bana:D

Teşekkürler sevgili doktorum, teşekkürler sevgili scanfan
23 Nisan Bayramımız kutlu olsun:)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

"Doğan Kardeş"in ilk sayısının kapağı
Do_an_Karde_Kimdir_ALBM_98_4_s3_010.jpg

Sevgili "yeryüzü"nün takviminde "Doğan Kardeş" dergisinin 23 Nisan 1945 tarihli ilk sayısının çıkışının bugüne, yani çocuk bayramına denk getirildiğini yazıyor. Bu arada "Doğan Kardeş" dergisinin nasıl ortaya çıktığı ile ilgili bir makale paylaşımı yaptığımı hatırladım. Baktım o da çökmede kaybolmuş. Bu vesile ile o makaleyi de yeniden yükledim. Aşağıdaki ÇD linkinden ulaşılabilir:
Doğan Kardeş Kimdir?

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,141
20,824
Atamız Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği 23 nisan bayramımız kutlu olsun.

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,967
24,208
Kıbrıs
Don Kişot romanının yazarı Miguel de Cervantes 7 Ekim 1571'de Osmanlı
ve Haçlı donanması arasında yapılan Lepanto (İnebahtı)deniz muharebesinde sol elini kaybetmişti.

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,967
24,208
Kıbrıs
23 Nisan 2003 Kıbrıs
Bundan tam 14 yıl önce 23 Nisan 2003’de KKTC hükümeti bir karar alarak Kuzey’den Güney’e geçişi serbest bırakmıştı.Böylece 1974’den tam 29 yıl sonra Güney’den Kuzey’e göçen Türkler ve Kuzey’den Güney’e geçen Rumlar mallarını,mülklerini,doğdukları yerleri görebilmişlerdi.Çok ufak tefek olaylar dışında hiçbir çatışma,kavga filan olmamış ve iki toplum birbirini hoşgörü ve misafirperverlikle karşılamıştı.Eşim çocuklarım,kayınvalidem ve ben de orada bıraktıkları evlerini görmüştük.Ama Güney’de kalan birçok bölgede Rumlar pek çok Türk evini temellerine kadar yıkmışlardı.Doğan çocuklarımızı Kıbrıs Cumhuriyeti nüfusuna kaydettirdik ve kimliklerimizi aldık.14 yıl sonra belki de bu yakınlaşmanın en işe yarar yönü aldığımız AB pasaportları oldu.
14 yılda onbinlerce kişi geçiş yaptı.KKTC vatandaşları ile evli olan TC uyruklu vatandaşlarımız nikah belgelerini göstererek Güney’e geçebiliyorlar.Rum tarafından sigorta çıkaranlar araçları ile de Güney’e geçebiliyorlar.Türkiye takımları Kıbrıs Rum takımları ile resmi maçlar yapıyorlar.Ha bizler ise ambargo altında olduğumuzdan uzaktan bakarak veya tribünde oturarak bu maçları izliyoruz!Dileyen Rum KKTC’deki Ercan Havalimanı’nı kullanarak İstanbul’a uçabiliyorlar.Güney’deki Larnaka Havalimanı’nı kullanan çok Türk de var.Zira direk uçuş ve bayağı indirimli fiyatlar var.
Müzakereler bıktırıcı bir şekilde devam ediyor.Rumlar tanınmış bir devlet olarak bütün dünyada saygı ve kabul görüyorlar.KKTc bu olanaklardan yoksun.Ancak Türkiye’nin desteği ile ayakta durabiliyor.Anavatanımıza daima şükran duymak her Kıbrıslı Türk’ün boynunun borcudur.