15 Nisan Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,133
77,389
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=gcgYwTnBIIQ

Bu sabah hüzünlü bir sabah oldu.
Bizim Yaşar Kemal'imizden sonra
13 Nisan'da Alman yazar Günter
Grass'ın öldüğünü duymuştum, fakat
Eduardo Galeano'nun da önceki gün
öldüğünü yeni öğrendim. Geçtiğimiz
ay başlamıştık Uruguay'lı "Dünyanın
Vicdanı"ndan hakiki öyküler dinlemeye...
Ve fakat günler yürümeye devam ediyor...

Sacco_e_Vanzetti_film_by_ziruc.png

015nis.jpg

015niss.jpg

15nis.38312o_e_Vanzetti345_film_by_zert.jpg

Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
20,014
85,041
Kasımpaşa
Günlerin böyle yürümesini beğeniyorum..
Bir şey yapanı değil de günlerin yürüyüp gitmesini izleyenlerden olduk..

"herkes izliyor hayatı oluşturmak yerine" demişti eduardo galeano

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,904

Drain_Titanic_belgesel.jpg

Bir grup bilim insanı sanal ortamda "Atlantik"in tıpasını çekip "Titanik"i yakından inceliyorlar. Belgeseldeki canlandırmada, bilgisayarlar okyanusun sularını adeta boşaltıyorlar ve 1912'de batan bu transatlantik tipkı bir çölün yüzeyindeymiş gibi incelemeye açık hale geliyor. Onlarca Titanic belgeseli izledim, ama bunu atlamışım. Ben de ilk kez izliyorum. Bu tür bilgisayar canlandırmalı belgeseller bana çok ilginç geliyor. Bu "Discovery Channel" belgeseli Türkçe.

Okyanusun tıpası çekilebilse Titanic dipte nasıl görünürdü?
Okyanus Suları Çekilince Titanik

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,904

Totò 1967'de Bugün Öldü
(15 Şubat 1898–15 Nisan 1967)

İtalyanların Ünlü komedyeni Totò (Antonio De Curtis) 50 yıl önce bugün ölmüştü. "Kahkahalar Prensi" lâkaplı aktör (aynı zamanda şarkıcı) için İtalya'da anma törenleri düzenleniyor. 1950'li ve 60'lı yıllarda Totò'nun birçok filmi bizde sinemalarda gösterildi. TV'de gösterilen birkaç tanesini hatırlıyorum. Aşağıda ilânı görülen ve Sophia Loren'le oynadığı 1954 yapımı "Toto Arzuhalci" (Miseria e nobiltà) Ocak 1990'da TV'de de gösterildi. Filmin orijinal adı: "Sefalet ve Asalet" anlamına geliyor. Totò'nun komediye yatkın enteresan bir yüz şekli vardı. Aşağıdaki makalede Ali Kocatepe'nin anıları arasında Toto'yla ilgili olanlar da var. Kocatepe, Toto'nun Yahudi aksanıyla dublajının yapıldığından bahsetmiş. Yanılmıyorsam 50'li yıllarda onu sinemada Türkçe konuşturan Necdet Mahfi Ayral'dı. Yeni nesil ne yazık ki bu sanatçıyı pek tanımıyor, tıpkı Ferandel'i, Jacques Tati'yi, Bourvil'i hattâ Louis de Funes'i, Lando Buzzanca'yı ve Terry Thomas'ı tanımadıkları gibi. Pek tabii ki kabahat onların değil, televizyonda ara sıra da olsa klasik filmler yerine sürekli birbirinin benzeri abuk subuk diziler yayınlayıp duranların.

Toto_Olum_Y_ld_Arzyhalci.jpg