Testus (Bilginizi Test Edin) Milliyet - 391

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,902

"Testus" Milliyet
Bilginizi Test Edin - 391
Hazırlayan: Ahmet Turhan Altıner

"Milliyet" gazetesinin 20 Mayıs 2001 tarihli Pazar ekinden alınmış bu testin başlığı"Yorgun Herakles argın Bürokrates".

ojrOEb.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,902
Yasemin Çongar'ın yazılarına yer vermenizi yadırgadım sevgili üstadım... Çok şaşırdım!

Sevgili "Motion", bu özellikle yapılmış bir seçim değil. "Milliyet Testus" serisine ilk başladığımda bir değişiklik yaparak "Testus"ların olduğu sayfayı kırpmayıp, bulundukları sayfayı bütünüyle sunacağımı beyan etmiştim (İlk Milliyet Testus Sunumum). Bunun nedeni o günün, yani 16 yıl öncesinden bir kültür gazetesinin kültüre ayrılmış bir sayfasını reklamlarıyla, ilanlarıyla (kitap, müzik, tiyatro gösterisi vs) hatırlamak, bugünle kıyaslama yapmak içindi. Üstelik bu sayfalarda genelde "İlber Ortaylı" gibi çok büyük bir hocanın yazıları vardı (Sayfadan sadece Testus'u kırpmamamın asıl nedeni de "İlber Ortaylı" yazılarıdır zaten). İlber Hoca o hafta yazmamış anlaşılan, ve başka bir yazarı bu sayfaya kaydırmışlar.
Sevgiler.

(Not: İleriki haftalara şöyle bir göz attım, bu durum en azından 2001 yılı için bir daha tekerrür etmemiş. Yani sayfalarda hep Testus'lar ve İlber Hoca'nın yazıları var, bir de kültür ilanları.)

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,902

Sevgili "Motion",
İlham verici ve bilgilendirici katkılarınızın devamını dilerim. Ben şahsen kıymetli katkılarınızdan çok yararlanıyorum. Kültür hayatımızın kuraklaşmaya başladığı bir zamanda karşımıza bir vaha gibi çıkan "Çizgi Diyarı"nı besleyen kaynakların en önemlilerinden biri de sizsiniz. Lütfen katkılarınızı sürdürün.
Sevgi ve saygılarımla.