Testus (Bilginizi Test Edin) Milliyet - 368

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,773

"Testus" Milliyet
Bilginizi Test Edin - 368
Hazırlayan: Ahmet Turhan Altıner


Daha önce Ahmet Turhan Altıner'in Nokta dergisinde 1985-1993 yılları arasındaki 9 yıl boyunca çıkan eğlenceli testlerinden 367 adedini sunmuştum. Yazar 2000 yılının Aralık ayından itibaren köşesini Milliyet gazetesinin Pazar ekine taşımış. 2007 yılı bittiğinde hâlâ haftalık yazılarını yazmayı sürdürüyormuş, ama ne zamana kadar yazdı bunu bilmiyorum, çünkü Milliyet gazetesi arşivi şu anda 2007 yılına kadar olan zamanı kapsıyor. Milliyet gazetesi webdeki arşivini genişletirse bunu öğrenebileceğiz.

Şimdi de 2000-2007 yılları arasında her Pazar Milliyet gazetesinde yayımlanmış "testusları" sunmaya çalışacağım. Bu kez testlerin çıktığı sayfaları kırpma yapmadan, tam sayfa olarak sunuyorum. Kırpılmamış kısımlarda o güne ait ticari reklamlar, kültürel ilanlar, minik haberler filan da var. Bunlar yazının çıktığı günlerde kültür sanat alanında neler olmuş, hangi tüketim malları revaçtaymış vs bize bize bir fikir verecek. Ayrıca "İlber Ortaylı" gibi bazı yazarların köşeleri de bu sayfalarda yer almış, onları da kırpmadım, bu entellektüel yazılar ilginç olabilir. Yazarı ve konsepti aynı olduğu ve birbirinin devamı olarak addedilmesi gerektiği için Testleri kaldığı yerden 368. sayıyla sürdürüyorum. Buradaki testus Milliyet'te çıkan ilk testus'muş. Umarım bunları okurken (çözerken demiyorum) huzurlu ve eğlenceli vakit geçirirsininiz. Saygılarımla...

"Milliyet" gazetesinin 3 Aralık 2000 tarihli Pazar ekinden alınmış bu testin başlığı"Neden benden nefret ediyorsunuz?.."

2r7mR0.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst