scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,889

Hayat Tarih Gazetesi - 27
Günlük Gazete Tarzında Hazırlanmış
Dünya Tarihi

İnsanlığın Başlangıcından Kore Harbine Kadar
Orijinali: News of the World: A History of the World in Newspaper Style (Prentice-Hall, Inc. ABD), 1953
Türkçesi: Tifdruk Matbaacılık Sanayii A.Ş. Basımevi, 1956
Türkçe ilâveler: Yılmaz Öztuna
Fasiküller: 4'er sayfa, tabloid boy
Bittiğinde toplam 208 sayfa olacak (toplamda 52 sayı)

oOjTdPL.jpg

7sqlI2M.jpg

jmn9leU.jpg

EGjJzCT.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
26,102
ordu-turkey
Zenmate yüklediğim halde resimleri eski pc de göremiyorum.Diğer iki pc çöktü.Tamire verdim.Bu arşivi tamamlamayı çok istiyordum.Ama resimler görünmüyor.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,889
Zenmate yüklediğim halde resimleri eski pc de göremiyorum.Diğer iki pc çöktü.Tamire verdim.Bu arşivi tamamlamayı çok istiyordum.Ama resimler görünmüyor.

Sevgili "Serdary67", daha önce birkaç kez bu konu gündeme gelmiş ve çözüm önerileri sunulmuştu. Şimdi benim aklıma başka bir şey daha geldi. Bu günkü sayfayı "Internet Archive" (Wayback Machine)'e yedekledim. Linki şu: . Buradaki görseller mutlaka görülür. (bu sitede sadece linkler görüntülenemiyor, bir de şifreli bağlantılar). Sitedeki görüntüleri indirip arşivleyebilirsiniz. Diğer sayfaları da yedeklemeye çalışacağım. Site bazen kendisi de rastgele yedekleme yapıyor. Görünmeyen diğer sayfalar varsa sitede arayabilirsiniz. Umarım sorununuz çözülür.

ÇD sayfası "Internet Archive" (Wayback Machine)'de arşivenmiş mi, aramak için şu basit arama işlemini yapmak yeterli (bilmeyenler için tekrarladım, çoğunuzun bildiğini biliyorum). Kendimiz arşivlemiş de olabiliriz, site kendisi rastgele dolaşırken arşivlemiş de olabilir sayfayı.

file

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
26,102
ordu-turkey
Scanfan sen bir harikasın allah ne muradın varsa versin resimler görünüyor kardeşim bu yöntemi bundan önceki ve sonrakilere de uygula çok ama çok sağol.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,889
Scanfan sen bir harikasın allah ne muradın varsa versin resimler görünüyor kardeşim bu yöntemi bundan önceki ve sonrakilere de uygula çok ama çok sağol.

Sevgili "serdary67", aslında ben açtığım veya katkıda bulunduğum birçok konuyu gün sonunda (başka katkıda bulunanlar da olabileceği için) bu siteye yedekliyorum, tıpkı z raporu alır gibi!. Çok kolay bir işlem. Hepimiz bunu alışkanlık haline getirmeliyiz. Özellikle önemli ve kalıcı olmasını istediğimiz sayfaları her gün yedekleyelim derim. Nedense bu tür bir sorun çıkınca ülkem adına ben utanıyorum, sanki DNS engellemesini ben yapıyormuşum gibi. Oysa bu engellemeleri yapanların utanması gerekir. Sorunun çözüldüğüne inanın çok sevindim sevgili dostum.

12 Şub 2010
15,006
545,544
İkinci mesajdaki linki tıklayınca resimleri ben de görebildim nihayet:)

Teşekkürlerimi sunuyorum.

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,201
İstanbul
Bu sorunun kaynağını bir türlü çözemedim...
Şöyle ki: Ben, işyerimdeki bilgisayarımda sevgili yeryüzü ve scanfan dostlarımın günlük takvim paylaşımlarındaki resimleri zenmate (veya benzeri) bir eklenti olmadan göremiyorum... Hayat tarih gazetesini ise sorunsuz görüntülüyorum...

Sevgili profesör ve serdary67 dostlar ise benim gördüklerimi göremiyorlarmış... Çok ilginç doğrusu!..

Daha da ilginç bir şey söyleyeyeim: Evdeki bilgisayarımda hepsini birden sorunsuzca görebiliyorum...
Buyurun bakalım; şimdi bu sorunun kaynağı nedir?

Sanırım buna Pc'mizde kullandığımız kimi program veya eklentiler sebep oluyor... Ama ben hâlâ bunların ne olduğunu çözemedim...

Bu arada, Tarih Gazetesi paylaşımlarınız için bir kez daha teşekkür ediyorum sevgili dostum... Ellerinize sağlık...

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,201
İstanbul
Sevgili Motion, yorumlarınızda haklılık payı var ve katılıyorum ancak,
Ben işyerimde de evde de Windows 7 işletim sistemine sahibim. Aynı şekilde işyerimde ve evde aynı tarayıcıyı (firefox) kullanıyorum, DNS ayarlarım ve daha birçok şey aynı... Çünkü her iki bilgisayarı da yapılandıran benim...

Ancak scanfan ve yeryüzü dostlarımın takvim başlığında paylaştıkları resimleri (vpn kullanmadıkça) işyerinde göremiyor ama evde görüyorum...

Bu durumu başka bir şeyler daha etkiliyor olsa gerek...

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,889
Sevgili "scanfan"
Bir çok kişinin yaşadığı bu sorun imajları yüklediğin siteden kaynaklanıyor. İmajları yüklediğin site olan "imgur.com" Türkiye'den veto yemiş bir site...

Ayrıca bir çok DNS'den de veto yemiş durumda, nedeni malum. :)

Bir çok kişinin "işyerinde görüyorum ama evde göremiyorum" veya tam tersi şeklinde ki açıklamaları işte bu yüzden...

Ayrıca "Çizgi Diyarı"nın yayın yaptığı yer de Türkiye değil. Ekranlarımıza bir imaj ulaşırken bu Türkiye içerisinde gerçekleşmiyor, bağlantılar silsilesi ekranlarımıza düşüyor...

belki bu sorunu giderme de etkili olabilir. (şimdilik veto yemedi!)

Sevgili "Motion", yüklenen "resimleri hiç silmeyeceklerini vaadeden" bugüne kadar benim tespit edebildiğim iki site vardı: "postimage" ve "imgur". Ben ÇD'nın kalıcı olacağını umduğum için bugüne kadar hep "postimage"ı kullandım. Ancak onlarla yazışmalarımda yakın zamanda onların da paralı versiyona geçeceği, geriye kalanların yükledikleri resimleri de bazı şartlarda belli sürelerde muhafaza edebileceklerini bildirmişlerdi (serverlar pahalı malum). Ancak buna kesin karar vermemişler. Ben de "kalıcı olmak adına" artık "imgur"a yüklemeye başladım. DNS yasakları bir gün kalkar, ama silinen resimleri yeniden yüklemek çok zordur. Biraz önce sizin önerdiğiniz "hızlıresim.com"un yardım sayfasına baktım. Onlar da görselleri hiç silmeyeceklerini vaadediyorlar. Umarım sözlerini tutarlar (daha önce Türkçe adlı birçok barındırma sitesi benzer vaadlerle işe başlamış, sonra da bütün dosyaları silmişlerdi_dosya.tc ve dosya.co gibi). Yine de güvenmek zorundayız. Sayenizde bir alternatifimiz daha oldu. Teşekkürler.

Resimleri hiç silmeyeceğini vaadeden artık 3 resim yükleme sitemiz oldu.
file

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,201
İstanbul
Konuyu, bir çözüm getirmeden daha fazla kurcalamak istemiyorum ama benim kullandığım "photobucket.com" sitesi de söylediğiniz guruba dahil olabilir belki sevgili scanfan... İngilizcem yetersiz olduğu için kullanım şartlarını detaylıca bilemiyorum ama 7-8 sene önce yüklediğim resimler dahi halen yerli yerinde duruyor...
Siz bu siteyi de bir inceleseniz diyorum...

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,889
Konuyu, bir çözüm getirmeden daha fazla kurcalamak istemiyorum ama benim kullandığım "photobucket.com" sitesi de söylediğiniz guruba dahil olabilir belki sevgili scanfan... İngilizcem yetersiz olduğu için kullanım şartlarını detaylıca bilemiyorum ama 7-8 sene önce yüklediğim resimler dahi halen yerli yerinde duruyor...
Siz bu siteyi de bir inceleseniz diyorum...

Sevgili "hggurak", benim anladığım kadarı ile "photobucket"e resim yüklemek için mutlaka ücretsiz veya ücretli kayıt olmak gerekiyor, kayıtsız upload'a müsaade etmiyor galiba. Buraya kadar sorun yok. Yine anladığım kadarı ile site kota ile çalışıyor. Örneğin ücretsiz üyelikte 2GB kotanız var (eski üyelere 3 GB). Belki siz kotanızı doldurmamış olduğunuz için hâlâ resimleriniz silinmemiştir. Yine de çok iyi bir alternatif olabilir. Bu tür alternatifleri takip etmeliyiz. Bu alternatif resim barındırma sitesini tanıttığınız için teşekkür ediyorum.

file