Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Testus" Bilginizi Test Edin - 079 Hazırlayan: Ahmet Turhan Altıner
Haftalık "Nokta" dergisinin 26 Mayıs 1991 tarihli sayısından. "Testus"un bu defaki konusu "dokunmak", "dokundurmak", "dokunulmazlık" gibi kavramlar, başlığı ise "Isırganotları, Kokarcalar, Manolyalar...".
Uzunca bir süredir tarihle ilgili yaptığınız bilgilendirici, doyurucu katkılarınız için size teşekkür etmeyi hep ihmal ediyordum sevgili "Lichtenberg", şimdi teşekkür ediyorum. Lütfen devam ediniz. Sizin katkılarınız gibi sevgili "Shoryuken" ve "caretta" dostlarımızın da benzeri tarih katkılarından çok faydalanıyorum. Yanılmıyorsam ya tarihle ilgili bir mesleğiniz var, ya da özel bir merakınız olmalı.
Bu arada bu testler muhtemelen bilgisayarın yeterli derecede kullanılmadığı, hızlı internetin ise hiç ortalarda olmadığı bir dönemde hazırlanmış. Dolayısıyla bunları hazırlayan Ahmet Turhan Altıner hafızasına da fazla güvenerek referans kitaplarına çok fazla başvurmamış olabilir. Bunu yazar Selahattin Duman da sıklıkla yapıyor, sanırım üşenip referans kitaplarını açmadığı için ufak tefek hatalar yapıyor, okuyucuları da bunları bulup çıkartıyorlar. Aslında bir bakıma interaktif bir yayıncılık oluyor! Yani iyi oluyor. Okuyucunun ne kadar ilgili olduğunu gösterir bu.
Size tekrar teşekkür ediyorum.