scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,888

Hayat Tarih Gazetesi - 02
Günlük Gazete Tarzında Hazırlanmış
Dünya Tarihi

İnsanlığın Başlangıcından Kore Harbine Kadar
Orijinali: News of the World: A History of the World in Newspaper Style (Prentice-Hall, Inc. ABD), 1953
Türkçesi: Tifdruk Matbaacılık Sanayii A.Ş. Basımevi, 1956
Türkçe ilâveler: Yılmaz Öztuna
Fasiküller: 4'er sayfa, tabloid boy
Bittiğinde toplam 208 sayfa olacak (toplamda 52 sayı)

HAYAT_TAR_H_GAZETES_1956_005.jpg

HAYAT_TAR_H_GAZETES_1956_006.jpg

HAYAT_TAR_H_GAZETES_1956_007.jpg

HAYAT_TAR_H_GAZETES_1956_008.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
907
4,741
İzmir
Benim gibi tarih sevenler için son derece değerli, faydalı bir eser. Bu çalışmayı böyle paylaşmak sizin için daha kolay ise, devam edin, benim için uzun sürse de önemli değil. Tamamının ne kadar sayfa olduğu bilgisini de verirseniz iyi olur.
Bizlere yaptığınız bu değerli katkı için çok teşekkürler.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,368
142,803
Çok güzel bir paylaşım, arşivimde olmazsa olmazlardan olacak. Teşekkürler kardeşim.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,888
Benim gibi tarih sevenler için son derece değerli, faydalı bir eser. Bu çalışmayı böyle paylaşmak sizin için daha kolay ise, devam edin, benim için uzun sürse de önemli değil. Tamamının ne kadar sayfa olduğu bilgisini de verirseniz iyi olur.
Bizlere yaptığınız bu değerli katkı için çok teşekkürler.

Sevgili "baybora", öncelikle seriyi beğendiğinize sevindim. Çok sayıda diyardaşımın beğendiği paylaşımlar yapmak daha doyurucu oluyor benim için. Serinin ilk paylaşımında dizinin 52 sayı süreceğini belirtmiştim, ama paragraf içinde arada kalmış pek dikkati çekmemiş. Sorduğunuz iyi oldu, bu vesileyle dizi hakkında biraz daha bilgi topladım. Orijinal adı "News of the World: A History of the World in Newspaper Style" ("Dünya Haberleri: Gazete Tarzında Bir Dünya Tarihi") olan eser ABD'de New York'ta "Prentice-Hall" yayınevi tarafından ilk kez 1953 yılında yayımlanmış (o nedenle sadece "Kore Savaşı"na kadar olan tarihi kapsıyor). Aşağıda ciltli bir versiyonunun kapağı ve Avustralya'da bir kütüphanede bu kitapla ilgili "kütüphane kartı" var. Bizde de 3 yıl sonra, yani 1956'da "Hayat dergisi" ile haftalık ilâve olarak 52 hafta boyunca verilmiş (52 sayı). Toplamda 208 sayfa tutuyor. Sayfa numaraları birbirini takip ediyor (sonradan ciltletileceği düşünülerek bu yönteme başvurulmuş sanırım).
Sevgi ve saygılarımla.

file

file

file

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,747
44,819
denize sıfır
Bende ilgiyle izleyenlerdenim üstad.:)
Keşşşke benim olsaaa:)
Bu repliği güldür güldür komedisinden çaldım, sık sık kullanıyorum bu aralar.:)

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,014
20,856
Gaziantep
Sevgili Ali; Biliyorsun senin, benim hepimizin. Bir yazıcı ile (orijinali olmazsa da) bunu hallederiz.
Ben öyle yapacağım.
Teşekkürler sevgili scanfan.

Son düzenleme:

muratt68

Yeni Üye
7 Ağu 2010
59
99
Elinize sağlık, çok yararlı bir hizmet, umarım sonuna kadar yapabilirsiniz. Çok teşekkürler.