- 13 Eyl 2009
- 3,028
- 13,881
Sonunda Albay'a verdiğim sözün ilk adımı. Renkli Conan maceralarının orijinal sayılarına benim de katkıda bulunabileceğimi söylemiştim. Elbette hepsini ben yapacağım gibi bir iddiam ve zamanım yok. Ancak burada katkı veren arkadaşları ve samimi ortamı görünce herkes gibi ben de elimi taşın altına koymak istedim ve ilk sayı ile başladım. Bu sayıyı büyük bir zevkle balonladım diyemeyeceğim. İlk sayıların çizgileri bana göre kötü. Neden böyle olduğunu Roy Thomas, tutup tutmayacağını bilinmeyen bir yayın için ücreti yüksek gelen John Buscema'nın yerine ucuz diye Barry Smith'in, hem R.E. Howard'ın mirasçılarına çizer kadar telif ödemek gerektiği için, tercih edildiğini daha sonraki Conan sayılarında posta kutusu bölümünde yazmıştı. Bugün bu noktadan bakınca, eğer Conan'ı, bu çizgilerle BW Simith ve onun gibiler çizmiş olmasaydı sonu kesinlikle parlak olmaycaktı. Sinema filmini bile görmeyecektik. Zira o dönemde benzerleri yapılan barbar hikayelerinden hangisinin hatırda kalır bir sinema filmi yapıldı ki, Conan'ınki yapılsın, değil mi?
Neyse lafı fazla uzatmadan sizi arkaik çizgileriyle Conan'ın ilk sayısına doğru kılıçlıyorum.
Albay, profosör, Büyük Beyaz, Raven, Mehmet Ali, Gulyabani, enger66, gruznan, brutaltruth, Sheravesh ve adını şimdi sayamadığım tüm çizgidiyarı gönül dostlarına sunuyorum.
Bu ilk balonlama, ilk bir kaç sayfada balonların rengi farklı sonra tekrar siyaha döndüm. Siyah daha iyi gibi geldi. Geri dönüp o renkli yazıları siyah yapamadım, affola. Gerçekten zor iş balonlama işi. Burada balon işi yapan arkadaşların önünde saygıyla eğiliyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Moderatör tarafında düzenlendi: