- 10 Kas 2014
- 249
- 12,013
Afiyetle okuyunuz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Açılış sayfasındaki tam panel çizimi çok beğendim.
Sanki Pinokyo'ya son rötuşları yapan Gepetto gibi.
Teşekkürler sevgili arkadaşım.
Açılış sayfasındaki tam panel çizimi çok beğendim.
Sanki Pinokyo'ya son rötuşları yapan Gepetto gibi.
Teşekkürler sevgili arkadaşım.
Acaba bu kadar ince sanat eserleri yapmayı beceren bir Kimmerya kenti var mıdır? Sevgili Hüseyin Aksakal daha iyi bilir ama bence yoktur. Bütün öykülerde Kimmeryalılar dağ kanunlarıyla yaşayan barbarlar olarak geçer. Böyle adamların heykel yapmasını nasıl açıklarsınız. İki sayı devam eden bu öyküde saf kan Kimmeryalının bir kılıcı kullanacağından bahsedilir. Bir Kimmerya kenti olduğu söylenen Solvanthia'da ne işse hiç saf kan Kimmeryalı yoktur...
Değerli Hüseyin Aksakal Üstadım, konu coğrafyaya gelmişken ben sizinle bir görüşümü paylaşmak istiyorum. Robert E. Howard hayatı boyunca Texas'ın aşırı güneşinden, kurak ve sıcak ikliminden şikayet etmiş ve korneası diğer insanlardan daha kalın; yani gözleri ışığı daha fazla yakalayan bir insan olacak ki; güneşli Texas günlerinde kalın perdelerin ardında serin ve loş odalara çekilmeye tercih etmiş. Howard'ın, Kimerya'nın gündüzleri bile devasa ağaçların örttüğü gökyüzü sayesinde loş, sürekli soğuk, sık ormanlarla kaplı tepelerden oluşan bir coğrafya tasviri buradan kaynaklanıyor olabilir mi? Benim düşüncem bu yönde, sizin ve diğer dostlarımızın da fikirlerini öğrenmek isterim.
Diğer yandan; Conan'ın aslında bir kelt ismi olduğu, Kimeryalılarla Piktlerin aralarında bitip tükenmeyen kan davasını düşünülünce insanın aklında sanırım Britanya Adaları'ndan esinlenerek Robert E Howard'ın Kimerya'yı kaleme aldığı geliyor. Tıpkı Vilayet Denizi'nin Hazar Denizi, Khitai ülkesinin Çin olması(Rusça'da Çin'e Khitai denir) gibi... Ben bu noktada bu görüşün dışında yer alıyorum ve Kimerya'yı eğer gerçek dünya haritasında bir yerlere konduracak olursak; Baltık Denizi ile Ural Dağları arasındaki sık ağaçlık, kışın kar kalkmayan ormanlık alanlara daha fazla yakıştırıyorum. Elbette asla gerçek dünyamız ile Hiborya arasında bir bütünlük ya da taban tabana oturan bir ilişki kabul edilemez ancak bu konuda da sizin ve diğer dostlarımızın görüşlerini öğrenmek isterim.
Sevgiyle kalın...