Selamlar

santiago

Yeni Üye
15 Ağu 2010
69
204
istanbul
Selamlar, herkese selamımı verdikten sonra bu foruma 1,5 yıl önce kayıt olduğumu zamansızlıktan,derslerden vs.. bu foruma hiç post atmadığımı üzülerek belirtmek isterim.
Neyse,
Biraz kendimden bahsediyim,
çizgiroman hevesim bundan yaklaşık yıllar önce (15-16 diyelim)ilk olarak bir gazetemizin vermiş olduğu Batman-Knighfalll sayılarıyla başlamıştı. Gene todd mcfarlane's spiderman'leri de biriktirmiştim. Onun dışında bilka yayınlarının ve arkabahçe'nin spiderman sayılarından hatrı sayılır adette elimde var fakat ondan sonra olanlar oldu:'(

Önce, depremden sonra taşınma hadisesi sırasında batman'ler ve spiderman'ler kayıplara karıştı.

Sonra arkabahçenin sayıları annemin çok yer kaplıyo ve okumadığım sebebinden ötürü halkalı çöplüğünü boyladı, benim olaydan bir yıl sonra haberim oldu tabi :'(

Sonrasında gerek ingilizce öğrenmem gerekse internetin nimetleriyle kendime yeniden bir arşiv oluşturmaya başladım, şuan halen devam ediyorum.
Tabi arşivim tamamen fasiküllerden oluşuyor, bilgisayarda okumayı ne yazıkki pek sevmediğimden bu şekilde biriktirmeye çalışıyorum gene çok merak ettiğim ve aciliyeti olan sayılar var ise internetten okuyorum, ve bilgisayarımda pek tutmuyorum.

Özellikle +18 şiddet ve küfür içerenlere bayılıyorum. Ve genelde bunları arc arc seri seri toplamaya çalışıyorum. Tabi bu şekilde biraz daha maddi açıdan insani zorluyor özellikle benim gibi orta halli bir öğrenci için epey maddi külfet. Ama değiyor doğrusu.

Şimdi ise asıl önemli haberim ise elimdeki bazı sayıları veya serileri zaman buldukça tarayıp, çevirip, balonlayıp burda sizlerin beğenisine sunmak. Tabi daha önceden çevrilmediyse. Bu sitede özellikle görmüş olduğum emeğe saygı ve diğer arkadaşların yapmış oldukları karşılıksız paylaşımlar beni epey mutlu etti. Bende bunun bir parçası olmak isterim doğrusu.

Gördüğüm kadarıyla +18 comicler pek çevrilmemiş, çevrildiysede affola gözümden kaçmış olabilir.
ilk olarak çevirmeyi plandığım seri
aliens vs. predator - three world war
bunu seçmemin sebebi gerek diyalogların az oluşu ilk etapta beni fazla zorlamasın istiyorum :) 6 sayılık bir seri ilk sayısını çevirdim bile

avp3ww_2.jpg

İkinci olarak uncanny x-force dark angel saga #11 den başlıyordu , buda bana göre marvel'in en sağlam romanı bunlarıda çevirmeye çalışıcam avp'yi bitirdikten sonra, zaman bulursam ikisinide beraber yayınlamaya çalışırım.
Uncanny-X-Force-1_panel.jpg

Veee son olarak elimde olan hauntları çeviri ve balonlama yapıcam :)
bir arkadaş bir-iki sayı çevirmiş sanırım artık çevirmiyor. Ben devam ettiririm umarım. Tabi elimde bütün sayıları yok :)

1494116-1044034_haunt3.jpg

Biraz bol keseden sallamak gibi oldu başımıza bir kaza bela gelmezse buradayım merak etmeyin arkadaşlar :D Bir iki sayı çeviri - balonlama yapıp kayıplara karışmam merak etmeyin

Herkese iyi forumlar...

zinzi

Süper Üye
19 Nis 2011
770
419
Yeditepe İstanbul
Çöpe giden serilere içim acıdı. Benim de kilolarca Conan ve benzeri Alfa çizgi romanlarım hunharca sobalık olmuşdu. Üzündünü anlıyor ve paylaşıyorum =)

Hoşgeldin ve çalışmalarında kolaylıklar dilerim.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,888
140,765
Tekrar hoşgeldin,güzel haberlerle gelmişsin...
Umarım forumda ve bizlerle hoş vakit geçirirsin...
Kitaplar için bende üzüldüm.

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,338
istanbul
hoşgeldiniz...

çevireceğiniz çr'lerin kaliteli taramalarını int. üzerinden bulabilirsiniz... anladığım kadarıyla (yanlış anlamışta olabilirim) tarayıp yapmayı düşünüyorsunuz... ayrıca haunt içinde yine int. üzerinden tüm sayılara ulaşılabilir... taramayla vakit kaybetmenize hiç gerek yok... :)

12 Şub 2010
15,006
545,592
Okumak kadar paylaşmak da güzel bir şey, şimdiden kolaylıklar diler, emekleriniz için teşekkür ederim

Yakılan, atılan, yitirilen çizgi romanlara üzülmek boşuna, gelecekte elimize geçeceklere bakalım. Çoğumuz benzer şeyler yaşamışızdır sevgili santiago.

santiago

Yeni Üye
15 Ağu 2010
69
204
istanbul
hoşgeldiniz...

çevireceğiniz çr'lerin kaliteli taramalarını int. üzerinden bulabilirsiniz... anladığım kadarıyla (yanlış anlamışta olabilirim) tarayıp yapmayı düşünüyorsunuz... ayrıca haunt içinde yine int. üzerinden tüm sayılara ulaşılabilir... taramayla vakit kaybetmenize hiç gerek yok... :)

Öncelikle teşekkür ederim, evet doğru anlamışsınız, yalnız şu varki elimde olmayan herhangi bir sayıyı çevirmeyi şu anlık düşünmüyorum. Sebebi bilgisayar ekranından bişey okumayı yada ekrana bakmayı sevmiyorum.

Muhtemelen elimde olan sayıların kaliteli taramalarını bulup balonlarım. Yada kendim tarayabilirim. Tabi zaman açısından dediğiniz gibi yapmak daha mantıklı.

Bu arada lanet final projem biter bitmez hızlı bir şekilde 3.dünya savaşı'nın ilk sayısını balonlıycam :) Çevirisini önceden yapmıştım zaten...

tumo05

Çeviri & Balonlama
5 Şub 2010
106
136
Öncelikle hoşgeldiniz.
Başta ki eski Türk filmlerine konu olabilecek hikayenizden çok etkilendim :'( (ailecek okuyoruz :D ) ama ayaklarımız sadece geleceğe yürür. Bu yüzden hemen bir silkindim ve aşağıdaki hemen gözümün kaydığı resimlere geçtim. Cidden güzel planların var. Özellikle Uncanny X-Force Dark Angel Saga'yı dört gözle bekliyorum. Haunt'u çevirmeye başlamıştım ama araya başka işler girdi rafa kaldırdık. Hatta bütün sayılarını indirmiştim( bu arada arkadaşım, filmografi'ye katılıyorum hiç tarama, direk int. üzerinden indir vaktini harcadığına değmez).
Hocam diyeceğim şu: İnşallah çabucak bu çr'leri bizlere kavuşturursun(kısa ve öz hacı :D ) ( Ha! Bu arada yeniden hoşgeldin.)