Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hiç kimse de demiyor "hani Cuma günü gelecekti, nerede kaldı bu!" diye...
Her yönüyle çok yoğun bir hafta geçirdim, o kadar ki bugünün Cuma olduğunu da öğlen öğrendim O yüzden bir hazırlık yapmadım sunum için. Artık kusura bakacaksınız o kadar.
Balonlama Notları: Gandor08'in şurada açmış olduğu başlık sayesinde haberim olmuştu bu eserden. İndirip inceledim, çizimler vs çok hoşuma gitti. Türkçe olarak okumayı çok istedim, yalnız kim çevirecekti? Çeviri-balonlama projesi olarak konu açtım, eğer talep olursa bu esere başlayalım diye, birkaç arkadaş haricinde kimseden ses çıkmadı. Proje rafa kaldırıldı.
Bu süreçten sonra tesadüfen İthaki yayınlarından çıkan romanının pdf dosyası elime geçti. Birkaç sayfayı karşılaştırdım, metinler birbirini tutuyordu. Madem öyle, ben bu işi yaparım dedim ve metinleri satır satır karşılaştırarak word dosyasına aktarmaya başladım. Sonrasında balonlamaya giriştim. Bu iki işlem bayağı zamanımı aldı, balonlamam gereken bazı eserler bu yüzden hala "Baloncu" isimli klasörde son rötuşları bekliyorlar. Yakında bir sıkıntı olmazsa inşallah, onları da paylaşacağım...
Neyse efendim, worde aktardığım metinleri temizlediğim sayfalara yerleştiriyorum ama İthaki'nin çevirmeden atladığı 11. bölümü ne yapacağımı düşünüyorum. Sağ olsun her ne kadar "Devasa boyutta bir esere küçücük bir katkı yaptım" diye küçümsese de benim için çok önemli ve çok büyük bir iş yapmış olan Direnc11 teklifimi geri çevirmedi ve 11. bölümü tamamen kendisi çevirdi. Bir de birkaç sayfada eksik balon çevirileri vardı, onların hepsini kısa sürede halletti. Balonlamayı bu şekilde tamamladık.
Eee, balonlama tamam da kapaklar ne olacak? Orada da Prospero usta imdada yetişti. Evet, o da tevazu gösterip " İki sayfada üç photoshop efekti ile yaptığım küçücük katkının bu kadar dillendirilmesi beni mahçup etti açıkçası."dese de ne kadar büyük katkıda bulunduğunu ben biliyorum. Zamanla birkaç defa bütün balonları elden geçirerek hazırladığımız bu eserin siz değerli üyelerimizle buluşmasına katkıları azımsanmayacak kadar kıymetli olan sevgili Direnc11 ve sevgili Prospero üstadlarıma tekrar tekrar binlerce teşekkür ediyorum ve "yeter artık, uzatma" diyen iç seslerinize kulak veriyorum. Herkese keyifli okumalar diliyorum.
Kaçıranlar için önceki konulardaki yorumlarda verilen bilgilere bir göz atmalarını öneriyorum. Buradan konulara ulaşabilirler.
Birinci bölüm: http://www.cizgidiyari.com/forum/ceviri-ve-balonlama/97103-ben-efsaneyim-bolum-1-balonlama.html
İkinci Bölüm: http://www.cizgidiyari.com/forum/ceviri-ve-balonlama/97312-ben-efsaneyim-bolum-2-balonlama.html
Üçüncü bölüm için bir yere gitmeye gerek yok, zaten ilgili konudayız
Giriş yap veya üye ol.
İlk iki parçayı indirenler 3. parçayı da indirdikten sonra resimlerin hepsini tek klasör altında toplayıp yeniden sıkıştırmaları gerekmektedir.
Konuya ilk defa rastlayanlar buradan tek link olarak indirebilirler.
Giriş yap veya üye ol.
Keyifli okumalar.
Son düzenleme: