CREEPSHOW
Stephen King - Bernie Wrightson - George A. Romero
Stephen King - Bernie Wrightson - George A. Romero
Merhabalar Sevgili "Diyar"daşlar,
Bugün sizlerle, gerilim-korku türündeki eserleriyle tanınmış ünlü Amerikalı yazar Stephen King'in
5 öyküsünden oluşan Creepshow adlı kitabı paylaşıyorum.
Aslında paylaşıyo(ruz) demem gerekliydi. Çünkü kitabın kendisi kadar değerli olan bir başka husus da, bu paylaşımın "ortak" bir çalışmanın ürünü olması...
Çizgi Diyarı'nda yardımlaşmanın, ne denli başarılı çalışmalar ortaya çıkaracağının bir kanıtı diyorum ben...
Ben kitabın düzenlemesini, balonlamasını, renk kontrollarını, kısaca mutfak işlemlerini gerçekleştirdim. Ancak çevirmen arkadaşlarımızın katkısı olmasaydı bu kitap da olmazdı...
Evet, kitabımızda yer alan 5 öyküyü ve bu öyküleri dilimize kazandıran birbirinden değerli 4 arkadaşımızı tanıyalım isterseniz:
Çevirmen arkadaşlarıma-dostlarıma ve kitabın hayata geçirilmesinde pay sahibi olan sevgili dostum Yeryüzü'ne gösterdikleri özveriden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, başka projelerde tekrar birlikte çalışabilmeyi umut ediyorum.
Kitabımızın yazar-çizer kadrosu ise şöyle:
Stephen King'i tanımayanımız-bilmeyenimiz yoktur herhalde... Yüzyılımızın,korku-gerilim edebiyatındaki en usta, en popüler ve en üretken yazarlarından birisi. Şimdi burada King'i anlatmaya kalksam herhalde forumun sayfaları yetmez sanıyorum...
Bernie Wrightson kitabımızın çizeri, Jack Kamen ise orijinal kapak tasarımcı ve çizerimiz...
Bu iki değerli çizerle ilgili Türkçe doyurucu bir bilgiye erişemedim.
Ancak Google'ın 'Görseller' sekmesinde bu iki çizerin sadece isimlerini yazarak bir arama yapmayı deneyiniz. Çıkan sonuçlara inanamayacaksınız... Özellikle Bernie Wrightson'a sadece "çizer" demek bence çok hafif kalır... Ve bence Wrightson öyle bir paragrafla geçiştirilebilecek biri de değil. Sanatçıyı en kısa yoldan nasıl tanıtabilirim diye düşündüm-taşındım ve sonunda sizinle olağanüstü çizimlerden oluşan bir kitabını (bonus) olarak paylaşmaya karar verdim (Bernie Wrightson's Frankenstein or The Modern Prometheus adlı bu kitabı aşağıdaki linkler bölümünden indirebilirsiniz).
Bence indirip incelemeyi kesinlikle ve kesinlikle ihmal etmeyin... Hatta şu kadarını söyleyeyim; gerekirse Creepshow adlı kitabımızı indirmeyin ama bunu mutlaka indirin.
Stephen King'in sunumuyla yayınlanan bu kitap 45 sayfa ve içinde hiç diyalog (yazı) yok...
İnternetten zar-zor bulduğum, ama baskı kalitesindeki bu kopyadan birkaç örnek sayfayı aşağıda görebilirsiniz...
Bernie Wrightson kitabımızın çizeri, Jack Kamen ise orijinal kapak tasarımcı ve çizerimiz...
Bu iki değerli çizerle ilgili Türkçe doyurucu bir bilgiye erişemedim.
Ancak Google'ın 'Görseller' sekmesinde bu iki çizerin sadece isimlerini yazarak bir arama yapmayı deneyiniz. Çıkan sonuçlara inanamayacaksınız... Özellikle Bernie Wrightson'a sadece "çizer" demek bence çok hafif kalır... Ve bence Wrightson öyle bir paragrafla geçiştirilebilecek biri de değil. Sanatçıyı en kısa yoldan nasıl tanıtabilirim diye düşündüm-taşındım ve sonunda sizinle olağanüstü çizimlerden oluşan bir kitabını (bonus) olarak paylaşmaya karar verdim (Bernie Wrightson's Frankenstein or The Modern Prometheus adlı bu kitabı aşağıdaki linkler bölümünden indirebilirsiniz).
Bence indirip incelemeyi kesinlikle ve kesinlikle ihmal etmeyin... Hatta şu kadarını söyleyeyim; gerekirse Creepshow adlı kitabımızı indirmeyin ama bunu mutlaka indirin.
Stephen King'in sunumuyla yayınlanan bu kitap 45 sayfa ve içinde hiç diyalog (yazı) yok...
İnternetten zar-zor bulduğum, ama baskı kalitesindeki bu kopyadan birkaç örnek sayfayı aşağıda görebilirsiniz...
Creepshow, kitap+film olmak üzere ortak tasarlanmış bir proje. Yani kitabımızın 1982 yapımı bir de sinema filmi var... Ve film, kendisini ilginç kılacak birçok özellik de taşıyor.
İlk büyük özellik, yönetmen koltuğunda bugün artık "Zombi Yönetmeni" diye anılan George A. Romero'nun oturması... İlk kez 1968 yılında çektiği Night of the Living Dead filmiyle korku sinemasına "Zombi" alt kültürünü yerleştiren ve bugüne kadar çekilmiş tüm zombi filmlerinin-dizilerinin 'ağababası' Romero, ilerlemiş yaşına rağmen hala film (hem de zombi filmi) çekiyor (Survival of the Dead - 2009).
Filmimiz siz sevgili diyardaşlarıma bir başka açıdan da ilginç gelecektir. Çünkü bu 'çizgi romansal' bir sinema filmi. Film, küçük bir çocuğun gözünden, okuduğu "Creepshow" adlı korku dergisindeki karelerin canlanması şeklinde tasarlanmış...
Kitabı okurken fark edeceksiniz, öyküleri bize "Creep" adlı sevimli(!) bir yaratık sunuyor ve okuyucuya da "Çocuklar!" diye hitap ediyor... İşte bu seslenişin sırrı filmin başındaki açılış sahnesinde... Bu bölümde "Creep" adlı yaratıkla bir çocuk arasındaki yakınlaşma anlatılıyor ve sonra biz öyküleri izlemeye başlıyoruz. Bu açılış sekansı kitapta yok... Bu yüzden filmi de indirip izlemeniz tavsiyemizdir (linki aşağıda).
Tanınmış oyuncular da eşlik ediyor bize; İlk öyküde Ed Harris'i, dördüncü öyküde ise Leslie Nielsen'i görüyoruz...
Ha bir de ikinci öykü var ki (Jordy Verrill'in Gizemli Ölümü) burada da Stephen King'in kendisini başrolde izliyoruz. Sanırım ilk ve tek oyunculuk deneyimi bu...
(Önemli not: Sevgili Scanfan dostum
"İçinden çizgi roman geçen filmler" adlı paylaşımında
filmle ilgili tamamlayıcı bilgiler vermiş...
BURADAN o başlığa da ulaşıp okuyabilirsiniz.)
Kitap ve filmle ilgili olarak söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.
İnşallah sıkılmamışsınızdır...
Hepinize iyi okumalar ve iyi seyirler diliyorum.
Kitabın Türkçe çevirisine katkıda bulunan
tüm dostlarıma ithafen...
Filmimiz siz sevgili diyardaşlarıma bir başka açıdan da ilginç gelecektir. Çünkü bu 'çizgi romansal' bir sinema filmi. Film, küçük bir çocuğun gözünden, okuduğu "Creepshow" adlı korku dergisindeki karelerin canlanması şeklinde tasarlanmış...
Kitabı okurken fark edeceksiniz, öyküleri bize "Creep" adlı sevimli(!) bir yaratık sunuyor ve okuyucuya da "Çocuklar!" diye hitap ediyor... İşte bu seslenişin sırrı filmin başındaki açılış sahnesinde... Bu bölümde "Creep" adlı yaratıkla bir çocuk arasındaki yakınlaşma anlatılıyor ve sonra biz öyküleri izlemeye başlıyoruz. Bu açılış sekansı kitapta yok... Bu yüzden filmi de indirip izlemeniz tavsiyemizdir (linki aşağıda).
Tanınmış oyuncular da eşlik ediyor bize; İlk öyküde Ed Harris'i, dördüncü öyküde ise Leslie Nielsen'i görüyoruz...
Ha bir de ikinci öykü var ki (Jordy Verrill'in Gizemli Ölümü) burada da Stephen King'in kendisini başrolde izliyoruz. Sanırım ilk ve tek oyunculuk deneyimi bu...
(Önemli not: Sevgili Scanfan dostum
"İçinden çizgi roman geçen filmler" adlı paylaşımında
filmle ilgili tamamlayıcı bilgiler vermiş...
BURADAN o başlığa da ulaşıp okuyabilirsiniz.)
Kitap ve filmle ilgili olarak söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.
İnşallah sıkılmamışsınızdır...
Hepinize iyi okumalar ve iyi seyirler diliyorum.
Kitabın Türkçe çevirisine katkıda bulunan
tüm dostlarıma ithafen...
MEGA Linkleri:
Creepshow (Film, 1280x720 pixel, mp4 formatında, 956 Mb)
(Uyumlu Türkçe altyazısı içinde)
"Ben filmin tamamını indirmek istemiyorum,
sadece Stephen King'in oynadığı 2. Hikaye yeterli" diyenler için (105 Mb)
(Uyumlu Türkçe altyazısı içinde)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
"Ben filmin tamamını indirmek istemiyorum,
sadece Stephen King'in oynadığı 2. Hikaye yeterli" diyenler için (105 Mb)
Giriş yap veya üye ol.
MEDIAFIRE Linkleri:
Bernie Wrightson'ın Illustrasyon Kitabı (96 Mb)
Giriş yap veya üye ol.
Ve nihayet kitap (60 Mb)
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: