Aliens vs Predator - Three World War(Çeviri ve Balonlama)#2

santiago

Yeni Üye
15 Ağu 2010
69
204
istanbul
Herkese tekrar merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi 6 sayılık mini bir seri olan avp-three world war’ın ilk sayısının çeviri ve balonlamasını 4 gün önce yapmıştım, bu süre zarfında çalışmanın konusu 426 kere ziyaret edilmiş, gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim. Yorumlarıyla bana destek olan diğer mod-admin-üye’lere de bir teşekkürü borç bilirim.

Sadede gelirsem, ikinci sayınında çeviri ve balonlamasını bitirdim sizlerle paylaşıyorum. Aslında 2 gün önce bunu yayınlıycaktım ama ne yazık ki bazı işlerim çıktığından biraz gecikti.
Herneyse, özellikle ilk sayıda eleştrilen noktalar,
1. Noktalama işaretleri ve imla hatalarına daha fazla dikkat ettim.
2.Okumanın daha akıcı olması için çeviride farklı kelimeler kullanmaya özen gösterdim.
3.Balon içi yazıların şekilli olması ve kenarlara çok yapışmamasına gene özen gösterdim.

İlk sayıyı okumak ve ırklar hakkında özet bir bilgi edinmek isteyen varsa şu ilk sayının konusunu ziyaret edebilir.
http://www.cizgidiyari.com/forum/ceviri-ve-balonlama/50230-aliens-vs-predator-three-world-war-ceviri-ve-balonlama.html

Umarım bu sayıda gerekli ilgiyi görür ve bende ileriki çalışmalarıma daha bir şevkle devam ederim. Gene hatırlatmak isterim yorum-eleştiri-hikayenin gidişatıyla ilgili birşeyler yazarsanız ekstra sevinirim.
İyi okumalar...

1141194-avp_three_world_war_2_super.jpg

Gelecek Sayı #3
1178217-3_super.jpg

savok

Admin
30 Eki 2009
20,015
85,739
Kasımpaşa
Yaptığı işi ve gelen eleştirilere göre doğruyu ve daha güzeli bulmak için harcadığı emeği bu kadar güzel anlatabilmek bile bir maharet, kutlarım..
Daha da başarılı olacağınızı inanıyorum. Sevgilerimle.

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,038
1,509
macer kaldığı yerden devam ediyor 3.sayının kapağı çok hoş olmuş sağol

santiago

Yeni Üye
15 Ağu 2010
69
204
istanbul
Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Bende bu serinin en çok kapaklarını beğeniyorum desem yeridir.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,149
İzmir
Aliens ve Predators ikisi de sevdiğim film serileri.
Gerçi Alien 1 ve 2 ile Pradator 1 favorilerim. Diğerlerini sadece seyirlik sayarım. Aynı seyirlikler gibi popülarite devamı bir çizgi roman serisi olmuş.
Eğer filmlerini bilmiyorsanız senaryo size yabancı gelebilir.

Yine de ülkemizde yayınlanması zor olan bir seriyi okumuş oluyoruz. Bizimle paylaşan Santiago'ya teşekkür ederim. İlk çalışmalar için başarılı, ama biraz daha çalışma istiyor. Devamını beklerim.

Unutmadan bu sayının finalini çok beğendim.

santiago

Yeni Üye
15 Ağu 2010
69
204
istanbul
Aliens ve Predators ikisi de sevdiğim film serileri.
Gerçi Alien 1 ve 2 ile Pradator 1 favorilerim. Diğerlerini sadece seyirlik sayarım. Aynı seyirlikler gibi popülarite devamı bir çizgi roman serisi olmuş.
Eğer filmlerini bilmiyorsanız senaryo size yabancı gelebilir.

Yine de ülkemizde yayınlanması zor olan bir seriyi okumuş oluyoruz. Bizimle paylaşan Santiago'ya teşekkür ederim. İlk çalışmalar için başarılı, ama biraz daha çalışma istiyor. Devamını beklerim.

Unutmadan bu sayının finalini çok beğendim.
Yorumunuz için çok teşekkürler.
Haklısınız.
alien 1,2, ve predator çoktan kült film kategorisine girmiş yapıtlardır. Sonrasında devam filmleri gerek alien 3,4 olsun, gerek predator 2 aynı başarıyı ne yazık ki yakalayamamışlardır. 2000'li yıllarda çekilen avp filmleri ise tamamen ticari kaygıyla çekildiği izlenimi yaratmaktadır.

Fakat bu iki kült bilimkurgu karakterinin karşı karşıya getirilmesi filmlerinden çok önce 1990 yılına dayanmaktadır.
Dark Horse comics tarafından çıkarılan 4 sayılık mini-seri ilk olarak Aliens vs. Predator ismiyle 1990 yılında yayınlandı. Bu serinin tutmasıyla birlikte terminator vs alien & predator, superman & batman vs aliens & predator gibi çeşitli crossoverlar yazıldı(evet isimlerini yan yana yazması bile saçma), bunlar ne yazık ki avp kadar tutulmadılar.
1990 yılındaki avp'de, paylaştığım ilk sayıda machiko'nun bahsettiği, insan kolonisi Ryushi'de geçenler anlatılmaktadır.
95d68637cc4d4dffa41c7f82e4117fe4.jpg

Resimde Machiko'yu ilk sayıda söylediği gibi, predator'lerle birlikte alien'lara karşı savaşırken görüyoruz.

Bu nadide sayılar ne yazıkki benim elimde yok o yüzden işin orjinine inemedim, hani netten taranmışınıda bulup çevirmeye içim elvermedi. Kim bilir ilerde birgün elime geçerlerse neden olmasın.:(