burakem
Çeviri & Balonlama
- 3 Kas 2009
- 223
- 2,847
Belçikalı yazar ve çizer Edgar P. Jacobs 1946 yılında iki ana karakterden oluşan bir çizgi roman serisine imza atar. Bilim adamı Philip Mortimer ve İngiliz İç İstihbarat Servisi MI5'ten Yüzbaşı Francis Blake, Tintin dergisinin Ekim 1946 tarihli ilk sayısında Kılıçbalığının Sırrı adlı macera ile okuyucuların karşısına çıkar. Macera tam üç yıl boyunca dergide devam ederek 1949 yılında sona erer. Blake ve Mortimer daha sonra farklı maceraları ile birlikte bir hayran kitlesi oluşturmayı başarır.
Ben de sizleri bu ilk macera ile buluşturmak istedim. Kılıçbalığının Sırrı, Tintin dergisindeki yayını sonrasında Le Lombard yayınevi tarafından üç bölümlük cilt halinde tekrar basılmıştır
İkinci Dünya savaşı sonrasında, 1946 yılında, asyalı ırkın dünyaya egemen olacağı korkusunun toplumda yer aldığı bilgisini vermemde fayda var. Bu korkuyu tarif etmek için ırkçı bir söylem olan Sarı Tehlike metaforu kullanılmış ve Çinliler ağırlıkta olmak üzere Doğu Asyalıların dünya düzenine bir tehdit oluşturduğu kanısı benimsenmiştir. Macerayı okurken bu bilgiyi de göz önünde bulundurmanızda fayda var.
Her neyse ilk maceranın birinci bölümünü umarım beğenirsiniz.
Ben de sizleri bu ilk macera ile buluşturmak istedim. Kılıçbalığının Sırrı, Tintin dergisindeki yayını sonrasında Le Lombard yayınevi tarafından üç bölümlük cilt halinde tekrar basılmıştır
İkinci Dünya savaşı sonrasında, 1946 yılında, asyalı ırkın dünyaya egemen olacağı korkusunun toplumda yer aldığı bilgisini vermemde fayda var. Bu korkuyu tarif etmek için ırkçı bir söylem olan Sarı Tehlike metaforu kullanılmış ve Çinliler ağırlıkta olmak üzere Doğu Asyalıların dünya düzenine bir tehdit oluşturduğu kanısı benimsenmiştir. Macerayı okurken bu bilgiyi de göz önünde bulundurmanızda fayda var.
Her neyse ilk maceranın birinci bölümünü umarım beğenirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Moderatör tarafında düzenlendi: