İlk okuduğum çocuk dergisiydi. Milliyet Çocuk gibi, o da kişisel gelişimimde ciddi rol oynamıştı. Cuma günleri çıkardı. Hayal gücümüzü genişleten çizgi romanlar yayınlamasının yanı sıra; genel kültürümüzü arttıran ve derslerimize yardımcı olan bir çok bölümü vardı.
"Bilimler ansiklopedisi", "Ülkeler ansiklopedisi", , "Harikalar ansiklopedisi", "Ulaşım ansiklopedisi" gibi; kütüphanemizi süsleyen bir çok eseri de fasiküller şeklinde vermişti. Bunları tamamlamak beni çok mutlu ederdi. Ansiklopedi cilt kapaklarını bayiden alır almaz, yeni bir ansiklopediye kavuşmanın heyecanıyla ciltçiye koşar adım giderdim..
"Tengiz", "Torgal", "Yüzbaşı Volkan", "Uzay Ajanı Luk", "Zıpır", "Tunga", "Asteriks", "Taş Devri", "Pembe Panter", "Star Wars", "Deni Futuro" ve "Korkusuz Badi" ise en beğendiğim çizgi romanlardı.
Yaz tatilinde ise, içinde sadece çizgi roman olan "Yaz Neşesi" diye extra bir ek verirdi.
Dergideki diğer bölümler ise; içinde fıkra ve karikatürlerin bulunduğu "Gülmece-Güldürmece", spor haberlerinin bulunduğu "Spor köşesi", magazinsel haberlerin olduğu "TV- Sinema-Müzik", her hafta bir hikayenin anlatıldığı "Bir hikaye", her türlü bilginin yer aldığı "Dağarcık", birbirinden güzel bulmaca ve bilmecelerin yer aldığı "Bilmece-Bulmaca", Anadolu liseleri imtihanlarına hazırlanmamız için düzenlemiş "Test bölümü", Pul kültürü ve haberleriyle ilgili "Pul ve Pulculuk", Türkiye ve dünyadan haberlerin yer aldığı "Mini Gazete", okuyucu mektuplarının yer aldığı "Sizin gönderdikleriniz" ve aklımıza takılan her sorunun cevaplandığı "Posta kutusu" sayılabilir..
Yukarıda saydıklarımın haricinde;
tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojiyle ilgili bol resimli yazılara da yer verirdi.
Bu vesileyle, derginin genel yayın yönetmeni olan Refik Özdek başta olmak üzere
tüm emeği geçenleri saygıyla anıyorum.
Son düzenleme: