Resimde verdiğin orjinal "Atari 2600" bunun bir de Türk versiyonu yapıldı, çocuklara eziyet olsun diye.. Disketleri uyuşmazdı, neyse ki yurdum insanını hiçbir şey engelleyemez, makul bir ücret karşılığı hem yabancı hem yerli disket okur hale getirdiler "Atari 2600"'ü, füze savaşları ve tilt favorilerimdi, bir de maceralar adası gibi birşey olacaktı, ama efsane oyun River Raid'dir. Commodore 64 versiyonu daha iyi olsa da atari salonlarında az paramızı yememiştir namussuz oyun!.. . Bizim videocu ibişi günlük kiralardı, annemin tüm karşı çıkmalarına karşı her cuma babam beni kırmazdı, sonra bir gün elinde aletle gelince dünyalar benim olmuştu..
Efsane oyun River Raid..
Commodore 64 ve 128, Sinclair Specktrum ve Armstrad 128 gibi o zamanın süper grafikli , 64 ve 128 k'lık bilgisayarları çıkınca Atari de konsoldan bilgisayara geçiş yaptı. İlk bilgisayarım Atari Bilgisayardı, manyak uzun yükleme sürelerinden bıkınca bende ilk önce C64 Ardından Amiga'ya geçtim.
Garibim Atari 2600 içinse beklenen son...
Keyifli bir konu olmuş, beni çocukluğuma götürdün, nasıl da beklerdim cuma akşamlarını..
Efsane oyun River Raid..
Ne oynardık biz de bu oyunu; kırdığımız joystick'in haddi hesabı yoktu..Efsane oyun River Raid..
Ne oynardık bizde bu oyunu,kırdığımız joystickin hati hesabı yok
1982'de psikologlar ailelere bilgisayar oyunlarını tavsiye ederken,
günümüzde genç bünyelere verdiği zararları haliyle ön göremiyorlardı.
2 Ağustos 1982 (Sayı:32) tarihli "TV'de 7 Gong" dergisinden alıntıdır..