scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,166
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 11 Eylül 2014
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 11 Eylül 2014
Salata - Sayı 7
"Moteldeki Fıstık" (1/3)
Fiyatı: 100 kuruş
Tıpkı Çekim, müdahelesiz
19x26cm, 44 MB, 2276px, 300 dpi, 16 sayfa, CBR (rar-->cbr)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(mega)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(dosya.tc)Derginin künyesi (ancak bir tarih koymamışlar!)
Bu "Salata" fasikülü bir ciltten çıktı. Büyük boy cildin üzerinde "Özel Albüm No:2" yazıyordu ve içinde 6 fasikül vardı. Bu fasiküller 7. sayıdan başlayıp 12. sayıda bitiyordu. İlk üç sayıda "Moteldeki Fıstık" macerası, son üç sayıda ise "Bitirimler Geliyor" macerası yer alıyor. Cildin başında, kalın karton kapaktan sonra ilk macera için ayrı bir kapak hazırlanmış. İnce dergi sayfasına basılı bu kapak aşağıda görülüyor (dosya içinde 17. sayfa olarak da mevcut) İkinci macera için de böyle ayrı bir ara kapak yapılmış, o da 9 ve 10. sayılar arasına iliştirilmiş (onu da sırası gelince sunacağım, karton cilt kapaklarını da tabii). Ciltçinin giyotini dergi kenarlarını fazla cömertçe tıraşlamış. Bunu daha da arttırmamak için eğrilik düzeltme vb yapmadım, olduğu gibi sundum.
Dergilerin herhangi bir yerinde tarih göremedim. 100 kuruşluk seriden ciltlenmiş. O zamanlar İstanbulda telefon numaraları da 6 rakamlıymış. Ben 1970'lerin başında bu dergiyi sürekli alırdım (ama biriktirmezdim). Bu veriler ışığında dergilerin 1970'lerin başına ait olması gerekiyor. Aslında bir de "sıralı liste" oluşturayım diyordum, ama bunu sayın "ertuğrul" veya "Gulyabani" üstadlarımıza bırakmak gerekecek, zira buradaki numaraları taşıyan başka bir Salata dergisi de var galiba nette. (Sanırım farklı serileri var bu derginin). Ne de olsa "Salata" dergileri hakkında onların daha fazla bilgisi olduğunu sanıyorum. Hatta Salata için ÇD'da ayrı bir başlık da açılabilir.
Sayın "Bakunin" ÇD'nın ansiklopedi bölümüne Suavi Süalp ile ilgili doyurucu bir madde eklemiş. Absürd mizahımızın öncüsü rahmetli Süalp'in esprileri o zaman da çokları tarafından benimsenmezdi, şimdi de hoşlanmayan çok. Ama bu onun mizah anlayışının farklı oluşundan kaynaklanıyor. Ünlü tiyatro yazarımız "Haldun Taner" Süalp'in 1981'deki zamansız ölümü üzerine onun mizah anlayışını öven ciddi bir makale de yazılmıştı. "Milliyet" gazetesinden kestiğim bu makaleyi de ansiklopedi maddesinin altına ekledim.
Üç fasikül sürecek macera için hazırlanmış "ara kapak"
Son düzenleme: